Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet

SZTE, Általános Orvostudományi Kar, Természettudományi és Informatikai Kar

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
E-mail Nyomtatás

Tisztelettel köszöntöm Intézetünk honlapján!

 

Intézetvezető
Prof. Bari Ferenc

A 2010. július 1-ével létrejött Intézet a korábbi Orvosi Fizikai és Biofizikai, valamint az Orvosi Informatikai Intézet alaptevékenységét folytatja tovább. Az Egyetem öt karán végez oktatási tevékenységet, kutatómunkája az életfolyamatok fizikai alapjainak feltárására és pontosabb megértésére, valamint orvos-biológiai adat- és jelfeldolgozásra irányul.
Az orvosi fizika a fizika, a mérnöki tudományok, az orvoslás és a biológia határterületén szolgálja az orvos, fogorvos, gyógyszerész, a gyógytornász és a további felsőfokú egészségügyi szakemberképzést; az ezeken a területeken meghirdetett kurzusok alapvető célja, hogy azok sikeres elvégzését követően a hallgatók rendelkezzenek az életjelenségek és az élő szervezet működésének megértéséhez szükséges fizikai alapismeretekkel, valamint megismerjék az orvosi diagnosztika és terápia módszereinek fizikai alapjait.
A biológia, fizika és környezettudomány szakos hallgatók számára tartott biofizika témájú kurzusok célja az élővilág jelenségei mögött álló fizikai folyamatok megismertetése. A biostatisztika tanítása során betekintést nyújtunk az orvosbiológiai adatok feldolgozásának és elemzésének, az eredmények interpretációjának összetett problematikájába.
Az Intézet további fontos feladata annak előmozdítása, hogy az informatikai szemlélet és gyakorlat nagyobb teret nyerjen az élettudományok mindennapjaiban, az informatika segítse az egyetemi tanulmányok folytatását, eredményesebbé tegye a betegellátó tevékenységet és a kutatómunkát.

 

[English]      [German]

Belépés

Ki olvas minket?

Oldalainkat 3 vendég böngészi